4.30

keista, kai niekur nerandi kad būtų parašyta ką daryt, kai vietoje tavęs nubunda kažkas kitas
mėlynos beždžionės, mėlynos avys
ar liko manyje dar gėrio
ar dar ne viską išbarsčiau susiurbdama padangių mėlį

ir kitokios klaikios nesąmonės. mėlyni plaukai, mėlyni plaukai... ar dar kada, ar dar kada išdrįsiu? greičiausiai juk ne. greičiausiai net nebeapsirengsiu seno ir nuzulinto megztinio, apgailėtinų pramanų ir vaikystės pančių. nebeužsimesiu. vien oras, dūmas, tyla ir orumas - neįtikėtinai rimuoti žodžiai. dar tik 00.16, o aš jau... mama, o aš jau vėl savyje pasiklydus. suskydus iki žemės graibymo. iki kaulų smegenų suledėjus. apkabinti nutrauktus galus. atsibusti. žinot savo vardą. tai elementaru, mano mielas vatsonai, tai tik tavo galva aš paremiu savo petį kai miegas suspaudžia kraštus. sielos ar vienišo arlekino, pasiklydusio kažkur vilniaus gatvėse. jo motina - sigutė ach, jis tik tyliai šypsotis temoka ir nevykusiai judinti paprastą lėlę vaidindamas nušveistą pyktį. tik tiksėjimas. tikėjimas. mano siela plačiau, nei norėčiau galvoti. cause i've been alone for too long, mate. visi šešėliai šį vakarą, šią naktį besparniai ir veiksnūs. can't imagine, can't imagine the world without filth and greed and buttefly wings, mate. be naktų, be nustekentų iki nušalimo esybės pirštukų ant mano nušalusio pilvo. ak, taip. nebepieši, mate. jau gal niekada nebepieši ant būtinybės nugaros. ant būtybės apsvaigusių kaulų.
surink.
surink.
surink skeveldras nuo sudaužyto į radiatorių butelio, nesišauk pagalbos, juk niekas nepadės. tu čia vienas, girdi, tu čia vienui vienas. kaip iš vienui vieni. su sauliumi. ir balandžiu.
kablelis. grikis. violetiniai miesto latakai nuauštančiam stiklui pakylant į debesis ir knygai sustaugiant. tai viskas.
įsileisk mane
į nežemišką plotą
į vietą kurioje
tik tavo šiek tiek per didelė nosis, gerai?
užsimerki. tikies nušvitimo. higso lauko. kad vėl atsistotum ant žemės. kad įgaučiau tą sunki, kuriuo gal ankščiau taip ir nesugebėjau žavėtis. žavėtis. tai keistas žodis moterims ir lyčių savininkams. tamsoje. jie. giliai. nesumerkia. prasmių.
š š š š š š š š š š š š š š š š š š š š š š š š š š š š š š 
mes šią naktį bebalsiai namai su seniai užgesusiom žibalinėm lempom. su savo vaiduokliais ir savo košmarais. ir gera taip.. ir lengva taip. ir šilta taip. kaip kaime. kaip namie.
kažkur kaukia šuo. kažkur kaukia naktinis traukinys, kurio negaliu girdėt.
before sunset
before sunrise
before everyting else

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

gimme shelter